en dan de eerste tegenvaller……

We zijn begonnen met klussen. Een paar dingen willen we in ieder geval nog gedaan hebben voordat we er mee op vakantie gaan:

  1. Dak opnieuw laten spuiten
  2. Nieuwe tent installeren
  3. Achterklep en motorklep installeren
  4. Motor nakijken
  5. Overige technische zaken (remmen, verlichting etc.) controleren
  6. 12V aansluiting maken in het dashboard voor onze navigatie en antenne installeren voor de radio

Onze bus zoals hem gekregen hebben. Het dak is behoorlijk verweerd en aan de binnenkant zitten veel schimmelvlekken. Ook de tent is duidelijk aan vervanging toe. Gelukkig hebben we van de oude eigenaar een ongebruikte originele tent over kunnen nemen dus dat kunnen we ook direct regelen.

Claudia en ik beginnen met het verwijderen van het dak waarbij we proberen alles goed te documenteren zodat we straks bij het herinstalleren weer weten hoe het ook alweer moet.

Eerst onderlangs alles losmaken en de schroefjes goed bewaren want die gaan we straks natuurlijk weer gebruiken. Dan met z’n vieren het dak er voorzichtig afgetild.

Vervolgens aan Claudia de eer om het oude tentdoek te verwijderen. Inmiddels is de twijfel of we het dak zullen proberen schoon te maken weg. Het voordeel daarvan was dat de stoffen binnenkant misschien bewaard kon blijven en we de kosten van het spuiten konden besparen. Maar inmiddels is duidelijk dat schoonmaken niet het resultaat gaat opleveren wat we graag zouden willen. Daarbij merken we dat de glasvezels door de gelcoat heen komen wat behoorlijk onprettig kan zijn.

  

Ook het dakje op de cabine zal een metamorfose ondergaan. Uit onderstaande afbeeldingen moge duidelijk worden dat dit geen overbodige actie is.

Ondertussen is Pascal bezig om de motor te controleren. Hij heeft het idee dat één van de cilinders niet goed meedoet. We spreken af dat hij later die week een compressietest zal uitvoeren. Hier blijkt uit dat cilinder 3 totaal geen compressie heeft. Met andere woorden, de motor moet eruit en en gerepareerd worden.

Onze vakantieplannen komen hiermee behoorlijk op de tocht te staan……

In de tussentijd de sigarettenaansteker in het dashboard geplaatst, de antenne gemonteerd en zo hier en daar wat kabels ingekort achter het dashboard.