De motor is terug, nu alleen nog even inbouwen…..

Yes!!! 14 juli het bericht gekregen van Pascal dat de motor weer terug is dus vol goede moed aan de slag gegaan.

Allereerst de beplating. De afgelopen dagen druk bezig geweest met het vinden van het plaatwerk voor de motor. We hadden even het idee dat er een groot deel miste maar met wat gepuzzel zijn we er achter gekomen dat in principe alles er nog wel is. Er zijn alleen een paar onderdelen die aan vervanging toe zijn. We hebben inmiddels een doorlopende rekening bij BusOK.nl. Maar ja…..

De motor ziet er wel weer mooi uit en we kunnen niet wachten tot we hem weer in kunnen bouwen en voor het eerst kunnen starten. Komende dagen zullen gevuld zijn met werken (helaas), motorbeplating schoonmaken en opnieuw spuiten en motorruimte schoonmaken. We hebben besloten dit jaar nog niet met de bus op vakantie te gaan om de motor nog even rustig een beetje in te kunnen rijden. Vanaf 15 augustus kunnen we in onze nieuwe garageboxen terecht dus dan hebben we alle tijd om te bedenken hoe de planning er uit zal gaan zien.

De ‘verwarmings’-koppelstukken en een deel van de voorste beplating vóór dat ze netjes gespoten zijn en….

 

 


nadat ze in de primer gezet zijn. Gelukkig een paar dagen mooi rustig weer dus dat kan mooi buiten gebeuren.

 


 

ook de motorsteun nemen we onderhanden


  

en nog even een overzichtje van alle beplating en de nieuwe warmtewisselaars voordat alles weer netjes in de lak is gezet.