De restauratie (deel 2)

We zijn nu een maand verder en langzaam maar zeker wordt de bus (net zo als een van de eigenaren) steeds kaler. Alles gaat in een uiterst rustig tempo, we hebben tenslotte de tijd.

Elke keer als we bezig zijn zetten we het gasfornuis even aan om zo  de gasfles leeg te krijgen. Het is inmiddels wel duidelijk geworden dat we op een gastank zeker wel een hele vakantie kunnen koken. Er lijkt geen einde te komen aan de inhoud van die tank. Daarmee hebben we dus ook nog steeds niet het keukenblok kunnen verwijderen.

Wel hebben we alle deuren verwijderd en we zijn begonnen om de totale bedrading te administreren zodat we bij de opbouw ook weer weten welk draadje waar op moet.

 

Daarnaast zijn we bezig om de motor samen met de versnellingsbak te verwijderen. Ook hier gaat alles stap voor stap en nemen we zoveel mogelijk foto’s. Deels omdat we dan later de hele restauratie nog een keer opnieuw kunnen beleven maar ook zeker als een soort archief zodat we later kunnen nagaan wat waar ook alweer hoort. We zijn tenslotte nog geen volleerde T2 monteurs.

en tijdens onze werkzaamheden worden we nauwlettend in de gaten gehouden door onze honden Ekko en Crash.